Asbestipurku

SKTEC Oy suorittaa kaikki asbestipurut turvallisesti ja ammattitaidolla,
noudattaen kaikkia turvallisuus- ja suojausmäärityksiä sekä lakeja.

Huomioithan, että asbestin purkuun liittyviä töitä saa tehdä vain alan ammattilainen,
sillä kyseessä on täysin luvanvarainen ja viranomaisten valvoma työ.

Mitä asbesti on?

Asbestilla tarkoitetaan kuitumaista silikaattimineraalia jota on käytetty rakennusmateriaalina, koska sillä on hyvät palonkesto-ominaisuudet, se on hyvä lämmön ja sähköneriste ja se aiheuttaa ihmisille haittaa erityisesti hengitettynä. Asbestipöly on niin hienoa, että ilmassa leijuessaan sitä on mahdotonta havaita paljain silmin. Asbestipöly ei myöskään ärsytä hengitysteitä hengitettäessä. Asbestipölyn aiheuttamat haitat alkavat näkyä keuhkoissa vasta kymmenien vuosien jälkeen. Ohuimmat asbestikuidut päätyvät keuhkorakkuloihin saakka.

Miksi asbestiammattilainen?

Asbesti on terveydelle erittäin haitalliseksi luokiteltu eriste, jota on käytetty ennen vuotta 1994 rakennetuissa taloissa. Vuonna 1994 voimaantullut laki kielsi asbestin käytön. Kun vanhaa asbestilla eristettyä taloa tai huoneistoa remontoidaan, eivät tavalliset suojaukset hengitysteille riitä; hienojakoinen asbestipöly kulkeutuu tavallisten hengityssuojainten läpi eikä poistu elimistöstä. Asbestipölyä voi myös jäädä ilmaan tai rakenteisiin remontin jälkeen, jos sitä ei poisteta huolellisesti. Kotikonstein on mahdotonta täysin suojautua vaaralliselta asbestipölyltä, joten paikalle on aina kutsuttava asbestitöiden ammattilainen.

Tavallisimpia asbestin aiheuttamia tauteja

• asbestiplakkitauti
• asbestoosi eli asbestipölykeuhko
• keuhkosyöpä
• mesoteliooma eli keuhkopussin tai vatsakalvon kasvain

Ota yhteyttä

Annamme mielellämme teille tarjouksen asbestipurkutyöstä. Voit ottaa meihin yhteyttä joko puhelimitse, sähköpostitse tai tarjouspyyntölomakkeemme kautta.

Asbestille altistutaan tänä päivänä erityisesti omatoimisten purkutöiden sekä remonttien yhteydessä. Asbestia löytyy arviolta 2,2 miljoonasta suomalaisesta kodista.